Het verhaal van Berry

Het verhaal van Berry

Het verhaal van Berry

Daar zat ik dan, op een keerpunt in mijn carrière. Na meer dan 20 jaar als Operations Manager in de telecomindustrie werd het bedrijfsonderdeel waarvoor ik verantwoordelijk was stopgezet. Een onverwachte wending die me dwong om een nieuwe weg in te slaan. Mijn naam is Berry Schmeits, 62 jaar oud, en dit is mijn verhaal over het zoeken naar werk en het vinden van nieuwe kansen.

Ik solliciteerde me wezenloos

Ik solliciteerde me wezenloos

De arbeidsmarkt bloeide, overal waren vacatures, maar voor vijftigplussers leek het alsof de deuren gesloten bleven. Een bittere realiteit die ik persoonlijk heb ervaren. Keer op keer solliciteerde ik me wezenloos, maar vooroordelen stonden mijn weg naar werk in de weg. Het beeld dat oudere werknemers duurder zijn en vaker langdurig ziek worden, werd hardnekkig in stand gehouden.

Het was een harde noot om te kraken, maar ik liet me niet ontmoedigen. Twee jaar lang bleef ik proberen, wetende dat ik meer te bieden had dan wat op mijn cv stond. Werkgevers leken echter nog steeds te verlangen naar het ideale plaatje van de jonge professional, bereid om genoegen te nemen met een laag salaris.

 

Een lichtpuntje in mijn zoektocht

Een lichtpuntje in mijn zoektocht

In mijn zoektocht stuitte ik op een lichtpuntje: het UWV bood me de kans om deel te nemen aan een omscholingstraject bij LEAN HR. Een verkort hbo-traject in employer branding & recruitment, inclusief uitzendexamen. Een intensieve zes maanden waarin ik mijn kennis uitbreidde en me voorbereidde op een nieuwe fase in mijn carrière.

Bij lean Hr speelde leeftijd geen rol

Bij lean Hr speelde leeftijd geen rol

Het was geen makkelijke weg. Vooroordelen en obstakels bleven mijn pad kruisen, maar ik hield vast aan mijn overtuiging dat leeftijd geen beperking hoefde te zijn. Uiteindelijk kreeg ik de kans om als Customer Experience specialist bij LEAN HR aan de slag te gaan. Een rol waarin ik me bezighoud met werving- en selectietrajecten voor kandidaten op mbo plus en hbo-niveau.

Neem de regie in eigen handen

Neem de regie in eigen handen

Nu, kijkend naar de huidige arbeidsmarkt, zie ik nog steeds de uitdagingen voor vijftigplussers. Werkgevers moeten de knop omzetten en kijken naar wat mensen in de toekomst kunnen bieden, in plaats van enkel naar het verleden te staren. Mijn boodschap is duidelijk: vijftigplussers hebben loyaliteit, levenservaring en zijn klaar om met hernieuwde energie een volgende fase in hun carrière in te gaan.

Voor wie in hetzelfde schuitje zit, wil ik dit zeggen: neem de regie in eigen handen, benader de markt proactief, want het is nog steeds hard werken. En werkgevers, overweeg vijftigplussers niet als een lastige groep, maar als een bron van waardevolle ervaring en toekomstig potentieel.

Dus, ben je een vijftigplusser op zoek naar nieuwe kansen, of een werkgever die ervaren krachten wil aannemen? Mijn verhaal laat zien dat er wegen zijn, zelfs in een arbeidsmarkt die soms ontoegankelijk lijkt. Het is mijn avontuur, en ik ben vastbesloten om te laten zien dat leeftijd slechts een getal is op mijn reis naar nieuwe mogelijkheden.

Iedereen heeft
een verhaal

Iedereen heeft
een verhaal

Coming soon

Coming soon

Coming soon

Nog even geduld, aan dit gedeelte van onze community wordt nog gebouwd.

Live per 05-01-2024